Menu główne
- - - - - - - - - - - - - - - -
Historia i WoS
- - - - - - - - - - - - - - - -
Przebsiębiorczość
- - - - - - - - - - - - - - - -
Żywienie
- - - - - - - - - - - - - - - -
English Website
Fascynacje
- - - - - - - - - - - - - - - -
Ścieżki kariery zawodowej absolwentów
- - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomik wczoraj i dziś
Konkurs Gastronomiczny
Wyszukiwarka
Na tatarską nutę ... Drukuj Email
Niedziela, 07 Czerwiec 2015 20:50

Prezentowana niżej praca autorstwa Moniki Radłowskiej, uczennicy klasy III TF Zespołu Szkół Gastronomicznych w Białymstoku została przygotowana na V edycję wojewódzkiego konkursu historycznego „Białostocczyzna znana i nieznana”, którego organizatorem jest Biblioteka Szkoły Podstawowej nr 21 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Białymstoku. Uczennica zajęła II miejsce w tym konkursie.

V edycja konkursu przebiegała pod hasłem „Tradycje Podlasia”, a jej celem było:

  • przybliżenie walorów kulturowych województwa podlaskiego, ze zwróceniem szczególnej uwagi na jego wielokulturowość,
  • promowanie piękna naszej Małej Ojczyzny z uwzględnieniem dorobku minionych pokoleń,
  • doskonalenie umiejętności wyszukiwania i segregowania informacji.

Konkurs adresowany jest do uczniów klas IV – VI szkół podstawowych,  gimnazjów  i szkół średnich województwa podlaskiego. Jedną z form udziału w nim było przygotowanie prezentacji multimedialnej zawierającej treści związane z tematem konkursu.Prezentacja, której slajdy mam przyjemność przedstawić czytelnikowi, pokazuje w jaki sposób dawne tradycje tatarskiej są aktualnie kultywowane i co sprawia, że są w dalszym ciągu żywe.

Wojciech Brański