Menu główne
- - - - - - - - - - - - - - - -
Historia i WoS
- - - - - - - - - - - - - - - -
Przebsiębiorczość
- - - - - - - - - - - - - - - -
Żywienie
- - - - - - - - - - - - - - - -
English Website
Fascynacje
- - - - - - - - - - - - - - - -
Ścieżki kariery zawodowej absolwentów
- - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomik wczoraj i dziś
Konkurs Gastronomiczny
Wyszukiwarka
Rafał Gożdzik-szef kuchni restauracji Lipcowy Ogród w Hotelu Podlasie Drukuj Email
Poniedziałek, 12 Czerwiec 2017 22:38

     W dniu 29 maja 2017 roku uczniowie klasy IIITD odwiedzili restaurację Lipcowy Ogród w Hotelu Podlasie.  Szefem kuchni jest  nasz absolwent: Rafał Gożdzik, który zaprosił nas do tego magicznego miejsca i z wielkim zapałem opowiedział o swojej pracy, zakresie obowiązków i pasji, jaką jest gotowanie.

 Restauracja Lipcowy Ogród- to pięć eleganckich sal i letni ogród, które zachwycają  subtelnym wystrojem oraz niezwykłą atmosferą.

Akompaniament nastrojowej muzyki, przyjemna atmosfera i świetna obsługa – to atuty tego niezwykłego miejsca.

 

Niewątpliwie mnóstwo dobrych opinii o hotelu i restauracji, to zasługa właścicieli, którzy bardzo dbają  nie tylko o gości, lecz również o pracowników! 

A wśród nich jest wielu naszych absolwentów, w tym szef kuchni Rafał Goździk oraz zastępca szefa kuchni: Tomasz Bułach, Wiesław Orłowski-kucharz,

…. i czarująca, niezwykle uprzejma Monika  Bykowska, która jest tutaj kelnerką. Wszyscy podkreślają, że po latach pracy w wielu miejscach, w branży gastronomicznej, wreszcie znaleźli swoje miejsce.

 W Białymstoku krzyżują się szlaki wielu kultur, dlatego w restauracji  Lipcowy Ogród  można odkryć na nowo tradycję polskiej kuchni oraz urzekające smaki kuchni rosyjskiej, białoruskiej, litewskiej i tatarskiej.  Lecz to właśnie dzięki fascynacji  kuchnią regionalną Podlasia, szef kuchni-Rafał  Goździk wprowadzając sezonowe dania do karty menu, szuka w niej  inspiracji do tworzenia nowych smaków.

 

Jak przystało na wybitnego Szefa Kuchni lubi kuchenne eksperymenty. Aby je realizować wykorzystuje skarby kulinarne Podlasia – aromatyczną dziczyznę, świeże ryby oraz bogactwo esencjonalnych ziół. To wszystko sprawia, że restauracja Lipcowy Ogród to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Białegostoku.

 Serdecznie dziękujemy za bardzo gorące przyjęcie, poświęcony nam czas i cenne porady, jak pokierować swoją karierą zawodową, aby praca przynosiła nie tylko pieniądze, ale również była dla nas spełnieniem marzeń. Jesteśmy z Was bardzo dumni!

Zdjęcia i opracowanie: Barbara Wysocka

Zmieniony: Środa, 14 Czerwiec 2017 10:19