6 grudnia 2018 odbył się szkolny konkurs ,,Chemia w żywności” . Do konkursu przystąpiło 7 dwuosobowych zespołów z różnych klas technikum. I grupa – Paulina Smalak i Paweł Żukowski z klasy IIITF II grupa – Katarzyna Ostrowska i Wojciech Chomczyk z klasy IIITF III grupa - Kamil Górski i Kacper Gobiec klasa z klasy III TF IV grupa - Mateusz Kasjaniuk i Hubert Gardocki z klasy 1TE V grupa - Ewelina Kuchnio i Paulina Toczko z klasy 1TE VI grupa - Beata Jatkowska i Martyna Werpechowska z klasy IV TF VII grupa - Monika Markowska i Aleksandra Roszczenko z klasy IV TF
Wszyscy uczestnicy przystąpili do trzech etapów konkursu: przedstawienie prezentacji multimedialnej, rozwiązanie testu i udzielenie odpowiedzi na 2 pytania ustne dotyczące tematu wiodącego konkursu. W zaciętej rywalizacji I miejsce uzyskały uczennice klasy IV TG Monika Markowska i Aleksandra Roszczenko, II miejsce przypadło uczennicom klasy I TE Ewelinie Kuchnio i Paulinie Toczko , III miejsce uzyskała grupa z klasy IV TF – Beata Jatkowska i Martyna Werpechowska. Zwycięzcy otrzymali nagrody książkowe, ufundowane przez Dyrektora Szkoły, pozostali dyplomy. Konkurs oceniała komisja w składzie: mgr Joanna Łotko, mgr Wioleta Leżanka i mgr Agnieszka Okuniewska. Wszystkim gratulujemy i zapraszamy do udziału w następnym roku szkolnym. Opracowała I.Charytoniuk
|